Oblicz miejsca zerowe funkcji (o ile istnieją)

Definicja, własności - specyfika równań i nierówności.
Lukkro
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 22 paź 2007, o 15:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wołomin

Oblicz miejsca zerowe funkcji (o ile istnieją)

Post autor: Lukkro »

Oblicz miejsca zerowe (i o ile istnieją) funkcji:
\(\displaystyle{ \ f (x)=||x-1|-2|+||x-2|-1|}\)

Byłbym wdzięczny za rozwiązanie i jakieś słówko komentarza-wyjaśnienia
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Oblicz miejsca zerowe funkcji (o ile istnieją)

Post autor: Lorek »

\(\displaystyle{ |a|+|b|=0\iff a=0\wedge b=0}\)
ODPOWIEDZ