||2x-1|-1|≤1
2-|1-2x|>1
√χ� >χ+1
|χ+2|-|χ|>1
Rozwiązac nierównosci!!
-
- Użytkownik
- Posty: 3507
- Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Brodnica
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 1260 razy
Rozwiązac nierównosci!!
\(\displaystyle{ ||2x-1|-1|\leqslant 1 \\ |2x-1|-1\leqslant 1 |2x-1|-1\geqslant -1 \\ |2x-1|\leqslant 1\wedge |2x-1|\geqslant 0 \\ 2x-1\leqslant 2\wedge 2x-1\geqslant -2 \\ x\leqslant \frac{3}{2}\wedge x\geqslant -\frac{1}{2} \\ x\in }\)
[ Dodano: 9 Października 2007, 17:44 ]
\(\displaystyle{ 2-|1-2x|>1 \\ |1-2x|0\wedge xx+1 \\ |x|>x+1}\)
1°
\(\displaystyle{ x\in x+1 \\ 0>1 \\ x\in \emptyset}\)
2°
\(\displaystyle{ x\in(-\infty;0) \\ \\ -x>x+1 \\ -2x>1 \\ x}\)
[ Dodano: 9 Października 2007, 17:44 ]
\(\displaystyle{ 2-|1-2x|>1 \\ |1-2x|0\wedge xx+1 \\ |x|>x+1}\)
1°
\(\displaystyle{ x\in x+1 \\ 0>1 \\ x\in \emptyset}\)
2°
\(\displaystyle{ x\in(-\infty;0) \\ \\ -x>x+1 \\ -2x>1 \\ x}\)