Rozwiąż układ równań

Definicja, własności - specyfika równań i nierówności.
woj186
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 5 maja 2018, o 10:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 12 razy

Rozwiąż układ równań

Post autor: woj186 »

Rozwiąż układ równań:

\(\displaystyle{ \left|x-y \right| - \frac{\left| x\right| }{x}=-1}\)

\(\displaystyle{ \left| 2x-y\right|+\left| x+y-1\right|+\left| x-y\right|+y-1=0}\)
squared
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1017
Rejestracja: 21 mar 2009, o 11:11
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 167 razy
Pomógł: 152 razy

Re: Rozwiąż układ równań

Post autor: squared »

Trzeba rozważyć odpowiednie przypadki i sprowadzi się to do układu liniowego równań.
ODPOWIEDZ