Rozwiąż równanie

Definicja, własności - specyfika równań i nierówności.
ramefn
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 89
Rejestracja: 2 wrz 2016, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: 3miasto
Podziękował: 34 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: ramefn »

\(\displaystyle{ x^{2}-\left| x\right| =0}\)
Kompletnie nie pamiętam jak działała wartość bezwzględna, a w internecie nie ma żadnych informacji
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8585
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 307 razy
Pomógł: 3351 razy

Re: Rozwiąż równanie

Post autor: kerajs »

\(\displaystyle{ \left| x\right| ^2-\left| x\right|=0\\
\left| x\right| (\left| x\right|-1)=0\\
\\
....}\)
ramefn
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 89
Rejestracja: 2 wrz 2016, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: 3miasto
Podziękował: 34 razy

Re: Rozwiąż równanie

Post autor: ramefn »

Czyli... 3 rozwiązania?
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34281
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: Jan Kraszewski »

ramefn pisze:Kompletnie nie pamiętam jak działała wartość bezwzględna, a w internecie nie ma żadnych informacji
No z tym to lekko przesadziłeś...

JK
Ykazxem
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 14 sty 2018, o 21:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Pomógł: 3 razy

Re: Rozwiąż równanie

Post autor: Ykazxem »

ramefn pisze:Czyli... 3 rozwiązania?
To się zgadza.

A co do braku informacji, to wydaje mi się, że wystarczy po prostu lepiej poszukać.
Dilectus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2662
Rejestracja: 1 gru 2012, o 00:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Pomógł: 369 razy

Re: Rozwiąż równanie

Post autor: Dilectus »

Kod: Zaznacz cały

https://pl.wikipedia.org/wiki/Warto%C5%9B%C4%87_bezwzgl%C4%99dna
ODPOWIEDZ