Mam do rozwiązania układ nierówności z wartością bezwzględną i muszę to zrobić metodą graficzną. Nie mam pojęcia jak narysować te wykresy.
\(\displaystyle{ \begin{cases} \left| x+y\right| \le 4 \\ \left| x-y\right|
\le 4 \end{cases}}\)
Układ nierówności z wartością bezwzględną
- kmarciniak1
- Użytkownik
- Posty: 809
- Rejestracja: 14 lis 2014, o 19:37
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 48 razy
- Pomógł: 183 razy
Re: Układ nierówności z wartością bezwzględną
Rónoważnie możemy zapisać
\(\displaystyle{ \begin{cases} -4 \le x+y \le 4 \\ -4\le x-y \le 4 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} -4-x \le y \le 4-x \\ 4+x \ge y \ge x-4 \end{cases}}\)
Narysuj te cztery warunki
\(\displaystyle{ \begin{cases} -4 \le x+y \le 4 \\ -4\le x-y \le 4 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} -4-x \le y \le 4-x \\ 4+x \ge y \ge x-4 \end{cases}}\)
Narysuj te cztery warunki