Dla jakich wartości parametru równanie ma dokładnie 2 rozw.

Definicja, własności - specyfika równań i nierówności.
werix7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 27 mar 2014, o 17:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

Dla jakich wartości parametru równanie ma dokładnie 2 rozw.

Post autor: werix7 »

Dla jakich wartości parametru \(\displaystyle{ a}\) równanie \(\displaystyle{ |x+a| = 1 - ||x - 2|- 3|}\) ma dokładnie dwa rozwiązania . Narysowałam wykres funkcji \(\displaystyle{ f(x) = 1 - ||x - 2|- 3|}\), ale nie wiem co dalej.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Re: Dla jakich wartości parametru równanie ma dokładnie 2 r

Post autor: piasek101 »

\(\displaystyle{ f(x)=|x+a|}\) powstała z \(\displaystyle{ y=|x|}\)
ODPOWIEDZ