Własności wartości bezwzględnej

Definicja, własności - specyfika równań i nierówności.
Czajo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 6 wrz 2007, o 19:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Giżycko
Podziękował: 2 razy

Własności wartości bezwzględnej

Post autor: Czajo »

Ustal, ile jest liczb całkowitych spełniających warunek:
1) |a| = 7
2) |-7| = a
3)|a| < 10,7
4)|a| mniejsze, bądź równe |-5|
5)10 mniejsze bądź równe |a| mniejsze bądź równe 15
6)a < -100 i |a| < 150

może mi ktoś to wytłumaczyć ??

Nas nie obchodzi, czy to jest na jutro, tylko o czym jest to zadanie. Polecam na następny raz o tym pamiętać. Calasilyar
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2007, o 20:02 przez Czajo, łącznie zmieniany 1 raz.
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

Własności wartości bezwzględnej

Post autor: soku11 »

1)
\(\displaystyle{ a=7\quad\vee\quada=-7\\}\)

2)
\(\displaystyle{ a=7}\)

3)
\(\displaystyle{ -10,7 }\)
Czajo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 6 wrz 2007, o 19:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Giżycko
Podziękował: 2 razy

Własności wartości bezwzględnej

Post autor: Czajo »

a możesz wyjaśnić co oznaczają te symbole
bo zrozumiałęm tylko: należy i znaki mniejszości i większości
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

Własności wartości bezwzględnej

Post autor: soku11 »

\(\displaystyle{ \vee}\) lub
\(\displaystyle{ \wedge}\) i

Zapewne o to chodzilo POZDRO
ODPOWIEDZ