dla ambitnych - obliczyć otwarte przedziały
dla ambitnych - obliczyć otwarte przedziały
wyznacz przedział otwarty o końcach , których odległość od punktu 0 jest trzy razy większa od ich odległości od punktu 1
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 12 lut 2005, o 21:45
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Łódź
dla ambitnych - obliczyć otwarte przedziały
to oznacza ,że ten przedział to ( 1;3/2)?? prosze o potwierdzenie bądź zaprzeczenie
dla ambitnych - obliczyć otwarte przedziały
Prawie.
Jeden koniec to rzeczywiscie 3/2, ale drugi powinien wyjsc 3/4, a nie 1
Odp: \(\displaystyle{ \large ft(\frac{3}{4};\frac{3}{2}\right)}\)
Jeden koniec to rzeczywiscie 3/2, ale drugi powinien wyjsc 3/4, a nie 1
Odp: \(\displaystyle{ \large ft(\frac{3}{4};\frac{3}{2}\right)}\)