Wykres funkcji z wartością bezwzględną.

Definicja, własności - specyfika równań i nierówności.
mateo19851
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 11 sie 2004, o 16:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Wykres funkcji z wartością bezwzględną.

Post autor: mateo19851 »

Jak narysować wykres funkcji y=Ix+1I - Ix-5I + 1 ??
Yavien
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 800
Rejestracja: 21 cze 2004, o 22:20
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: W-U

Wykres funkcji z wartością bezwzględną.

Post autor: Yavien »

1. Rozbijasz sobie na przedzialy
|x+1| = x+1 dla x>=1
|x-1| = -(x+1) dla x
ODPOWIEDZ