Udowodnij, że dla n naturalnych zachodzi 100n<2^n+577

Ze względu na specyfikę metody - osobny dział.
m
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 12 sie 2004, o 09:30
Lokalizacja: Wroclaw

Udowodnij, że dla n naturalnych zachodzi 100n<2^n+577

Post autor: m »

Jak w temacie

Dowód dla n naturalnych zachodzi 100n
Gość

Udowodnij, że dla n naturalnych zachodzi 100n<2^n+577

Post autor: Gość »

dla n=7 przeprowadzimy indukcje

n=7 700< 128 + 557=705

zalozmy ze
100n < 2^n +557

100n+100
ODPOWIEDZ