wykres wlasciwie to pytanie o dziedzine

Od funkcji homograficznych do bardziej skomplikowanych ilorazów wielomianów. Własności. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
jack333
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 12 lut 2007, o 21:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ostrołęka
Podziękował: 14 razy

wykres wlasciwie to pytanie o dziedzine

Post autor: jack333 »

Narysuj wykres funkcji g, f jeżeli:
g(x)=x+1 f(x)=\(\displaystyle{ \sqrt{x} ^{2} +1}\)
no więc czy dziedziny w tych funkcjach sa takie same bo w g(x) to chyba jest R a w f(x) R{-1} a jak nie to jakie są i cz g(x) = f(x)??
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

wykres wlasciwie to pytanie o dziedzine

Post autor: piasek101 »

Tux pisze:Dziedziny są takie same bo
\(\displaystyle{ \sqrt{x^2}=x}\)
To nie jest prawdą. Jak już to \(\displaystyle{ =|x|}\)

Ps. Post z którego cytowałem wyparował.

[edit] Autor posta mógłby zapisać go bardziej czytelnie - przypuszczam, że jedna z funkcji mogła być zupełnie inna.
ODPOWIEDZ