Funkcja homograficzna

Od funkcji homograficznych do bardziej skomplikowanych ilorazów wielomianów. Własności. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Pierozek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 6 sie 2007, o 12:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: M...
Podziękował: 4 razy

Funkcja homograficzna

Post autor: Pierozek »

Czesc mam maly problem>>jak przeksztalcic to rownianie do postaci kanonicznej>>>\(\displaystyle{ \frac{2-x}{x-2}}\) ??? dzieki z gory
Awatar użytkownika
bolo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2470
Rejestracja: 2 lis 2004, o 08:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: BW
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 191 razy

Funkcja homograficzna

Post autor: bolo »

Wszystko się skraca...

\(\displaystyle{ \frac{2-x}{x-2}=\frac{-(x-2)}{x-2}=-1\quad \quad x\neq 2}\)
ODPOWIEDZ