Odciete funkcji kwadratowych

Zagadnienia dot. funkcji kwadratowej. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI kwadratowe i pierwiastkowe. Układy równań stopnia 2.
JarTSW
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 414
Rejestracja: 15 mar 2007, o 15:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: C:/WINDOWS/pulpit
Podziękował: 104 razy
Pomógł: 11 razy

Odciete funkcji kwadratowych

Post autor: JarTSW »

Dane są funkcje
\(\displaystyle{ f(x)=2x^{2}+x-m}\)
i
\(\displaystyle{ g(x)=mx^{2}-2mx+3}\)

Dla jakich wartosci parammetru m wykresy funkcji przecinaja sie w dwoch pkt ktorych odciete maja rozne znaki?
Awatar użytkownika
Piotrek89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1051
Rejestracja: 8 paź 2006, o 16:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Górowo Iławeckie
Pomógł: 278 razy

Odciete funkcji kwadratowych

Post autor: Piotrek89 »

f(x)=g(x), porządkujemy, \(\displaystyle{ \Delta >0 x_{1}x_{2}}\)
JarTSW
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 414
Rejestracja: 15 mar 2007, o 15:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: C:/WINDOWS/pulpit
Podziękował: 104 razy
Pomógł: 11 razy

Odciete funkcji kwadratowych

Post autor: JarTSW »

Dzieki pomogles.
ODPOWIEDZ