Wyznacz wzór funkcji

Zagadnienia dot. funkcji kwadratowej. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI kwadratowe i pierwiastkowe. Układy równań stopnia 2.
ASoT_LiSteneR
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 25 sie 2007, o 15:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: pochodzę?
Podziękował: 1 raz

Wyznacz wzór funkcji

Post autor: ASoT_LiSteneR »

Funkcja f(x)=ax�+bx+1b najmniejszą wartośc przyjmuje dla argumentu 3, a liczba 2 jest miejscem zerowym tej funkcji. Wyznacz wzór tej funkcji.

Prosze o pomoc


Temat poprawiłam.
Odsyłam do regulaminu.
ariadna
Ostatnio zmieniony 25 sie 2007, o 23:23 przez ASoT_LiSteneR, łącznie zmieniany 1 raz.
bullay
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 236
Rejestracja: 24 lis 2006, o 22:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: -----
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 26 razy

Wyznacz wzór funkcji

Post autor: bullay »

rozwiazujesz uklad:
\(\displaystyle{ \begin{cases} 4a+2b+b=0\\ \frac{-b}{2a}=3\end{cases}}\)
ODPOWIEDZ