przekształcanie postaci kanonicznej na ogólną
-
- Użytkownik
- Posty: 11
- Rejestracja: 20 sie 2007, o 14:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Katowice
- Podziękował: 3 razy
przekształcanie postaci kanonicznej na ogólną
Witam ponownie, Następny problem to jak przekształcic postać kanoniczną lub iloczynową w ogólna bo na odwrot jako tako potrafie.
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
przekształcanie postaci kanonicznej na ogólną
Na pewno o to chciales zapytac?? Bo to przeciez polega na wymnozeniu wszystkiego pokolei Np:
\(\displaystyle{ f(x)=2(x-1)^{2}+3=2(x^{2}-2x+1)+3=2x^{2}-4x+2+3=2x^{2}-4x+5\\}\)
POZDRO
\(\displaystyle{ f(x)=2(x-1)^{2}+3=2(x^{2}-2x+1)+3=2x^{2}-4x+2+3=2x^{2}-4x+5\\}\)
POZDRO