Zadanie

Zagadnienia dot. funkcji liniowych. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI 1. stopnia. Układy równań i nierówności liniowych.
Maciek91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 3 gru 2005, o 22:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bochnia

Zadanie

Post autor: Maciek91 »

Jak to zapisac? Liczba 2 razy więkasza od u jest o 5 większa od liczby v, a liczba 2 razy większa od v jest o 2 większa od u.
agiszonek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 1 paź 2005, o 01:56
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 12 razy

Zadanie

Post autor: agiszonek »

moze tak?:
2u=v+5
2v=u+2
Rafał Malinowsk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 31 sty 2006, o 20:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Zadanie

Post autor: Rafał Malinowsk »

Jak to rozwiązać ?
Zbadać różnowartościowość funkcji y=f(x). Jeśli jest różnowartość wyznaczyć funkcję do
niej odwrotną.
ODPOWIEDZ