Wyznacz rzędną punktu

Zagadnienia dot. funkcji liniowych. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI 1. stopnia. Układy równań i nierówności liniowych.
Steradian
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 64
Rejestracja: 28 wrz 2007, o 20:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Chicago
Podziękował: 4 razy

Wyznacz rzędną punktu

Post autor: Steradian »

Witam. Mam do rozwiązania zadanko:

Punkt C o odciętej 3 należy do wykresu funkcji \(\displaystyle{ f(x)=x^{2}-3}\). Wyznacz rzędną tego punktu.
Awatar użytkownika
Piotrek89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1051
Rejestracja: 8 paź 2006, o 16:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Górowo Iławeckie
Pomógł: 278 razy

Wyznacz rzędną punktu

Post autor: Piotrek89 »

y-rzędna

\(\displaystyle{ y=3^{2}-3}\)
\(\displaystyle{ y=6}\)
ODPOWIEDZ