Wykres funkcji. Podaj wzór funkcji.

Zagadnienia dot. funkcji liniowych. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI 1. stopnia. Układy równań i nierówności liniowych.
Awatar użytkownika
leeemonka2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 8 sty 2007, o 17:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Zamość
Podziękował: 8 razy

Wykres funkcji. Podaj wzór funkcji.

Post autor: leeemonka2 »

Witam!
Oto zadanka...:
Narysuj wykres funkcji, która nie jest ani rosnąca, ani malejąca, ani stała.
Wskazówka: nie może być to funkcja liniowa.

2 Zad.
Podaj wzór funkcji, której wykres jest prostopadły do wykresu funkcji y=x i przechodzi przez punkt (0,0).

3 zad.
Jaka to jest funkcja? rosnąca, malejąca, czy stała?
y= (1/9 - 0,(1))x + 9.

y= (Π-3,14)x + 8

Z góry dziękuję za odpowiedzi:)
Pozdrawiam:*
juan_a
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 89
Rejestracja: 22 paź 2007, o 16:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 34 razy
Pomógł: 1 raz

Wykres funkcji. Podaj wzór funkcji.

Post autor: juan_a »

zad. 2.
y=-x

zad. 3.
pierwsza malejaca
druga rosnaca
ODPOWIEDZ