Współczynnik kierunkowy prostej to
\(\displaystyle{ a= y _{2} -y _{1}/x _{2} -x _{1}}\)
Natomiast nie wiem czego to moze byc wzor?
\(\displaystyle{ b=y _{1}-a \cdot x_{1}}\)
czego to moze byc wzor?
-
- Użytkownik
- Posty: 423
- Rejestracja: 6 paź 2014, o 20:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Torun
- Podziękował: 127 razy
- Pomógł: 2 razy
czego to moze byc wzor?
Ostatnio zmieniony 7 mar 2019, o 00:36 przez Zahion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.