podać wzór funkcji której asymptota:

Zagadnienia dot. funkcji liniowych. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI 1. stopnia. Układy równań i nierówności liniowych.
elcia_ch
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 6 wrz 2007, o 15:56
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: inąd
Podziękował: 9 razy

podać wzór funkcji której asymptota:

Post autor: elcia_ch »

podać wzór funkcji dla której asymptota lewostronna x = 7, x = 5, jest jedyna.

[ Dodano: 23 Stycznia 2008, 14:07 ]
no to mam pytanie czy np.
\(\displaystyle{ f(x) = ln(x- 5)}\)

\(\displaystyle{ f(x) = ln(x- 7)}\)

to dobre rozwiązania?

[ Dodano: 23 Stycznia 2008, 14:07 ]
no to mam pytanie czy np.
\(\displaystyle{ f(x) = ln(x- 5)}\)

\(\displaystyle{ f(x) = ln(x- 7)}\)

to dobre rozwiązania?
ODPOWIEDZ