No to znowu ja. Mam kolejne zadanie do rozwiązania
Podaj wzór dowolnej funkcji liniowej, której wykres leży w następujących ćwiartkach układu współrzędnych:
a) I, II, III
b) II, III, IV
c) I, III, IV
d) I, II, IV
Z góry dzięki za odpowiedź g;)
Wzór funkcji liniowej...
- Sylwek
- Użytkownik
- Posty: 2716
- Rejestracja: 21 maja 2007, o 14:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 160 razy
- Pomógł: 657 razy
Wzór funkcji liniowej...
a) y=x+1
b) y=-x-1
c) y=x-1
d) y=-x+1
Kolego, to najprostsze z możliwych zadań na temat funkcji liniowej. Nie myśl, że będziemy Ci robić każdą pracę domową... Wystarczy chcieć.
b) y=-x-1
c) y=x-1
d) y=-x+1
Kolego, to najprostsze z możliwych zadań na temat funkcji liniowej. Nie myśl, że będziemy Ci robić każdą pracę domową... Wystarczy chcieć.
Wzór funkcji liniowej...
Jestem noga z matmy więc czasami potrzebuję pomocy ale wielkie dzięki, ze sie zlitowałeś