Obliczyć Pochodną

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
VIC
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 24 paź 2007, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: TK

Obliczyć Pochodną

Post autor: VIC »

Sorry ze zakładam nowy temat ale w czyimś nie było odzewu, a potrzebuje tego na jutro, ponieważ mam kolosa z pochodnych i nie moge rozkminić czegoś takiego przyblokowałem sie na tym nie miałem kontaktu z matmą przez 3lata LO a teraz niestety musze pojąć to wszystko. z góry dzięki za podpowiedź


f(x)=\(\displaystyle{ \sqrt{sinx +\sqrt{x}}\)
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5748
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 131 razy
Pomógł: 526 razy

Obliczyć Pochodną

Post autor: arek1357 »

\(\displaystyle{ f(x)^{'}=(sinx+\sqrt{x})^{'}* \frac{1}{2*\sqrt{sinx+\sqrt{x}}}}\)
ODPOWIEDZ