pochodna

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
janosiknh
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 13 wrz 2007, o 14:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

pochodna

Post autor: janosiknh »

Witam,
Mam problem z policzeniem pochodnej. Pomoże ktoś ?
1.\(\displaystyle{ \frac{x-9^x}{cosx+2}}\)
2.\(\displaystyle{ ln(x^2+1)sinx}\)
3.\(\displaystyle{ \frac{arc sinx+2}{\sqrt{x} + e^x}}\)
4. \(\displaystyle{ e^2^x arc cos3x}\)
Maxe
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 11 gru 2007, o 16:13
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 14 razy

pochodna

Post autor: Maxe »

2. \(\displaystyle{ f'(x)=\frac{1}{x^{2}+1}*sinx*2x+cosx*ln(x^{2}+1)}\)
4. \(\displaystyle{ f'(x)=e^{2x}*arccos3x+e^{2x}* \frac{-1}{\sqrt{1-9x^2}}*3}\)
ODPOWIEDZ