Pochodna pierwszego stopnia

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
hutsalo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 143
Rejestracja: 14 sty 2022, o 19:44
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 59 razy

Pochodna pierwszego stopnia

Post autor: hutsalo »

Chciałbym prosić o pomoc w rozwiązaniu różniczki. Potrzebne mi to do szeregu Taylora:
\(\displaystyle{
\frac{\dd}{ \dd x } \frac{x}{ \sqrt{3x + x^{3}} }
}\)
janusz47
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7920
Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 1671 razy

Re: Pochodna pierwszego stopnia

Post autor: janusz47 »

Pochodna ilorazu funkcji.
ODPOWIEDZ