bląd systematyczny

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
Pientas
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 29 maja 2021, o 16:24
Płeć: Mężczyzna
wiek: 21

bląd systematyczny

Post autor: Pientas »

oblicz błąd systematyczny pola powierzchni prostokąta
\(\displaystyle{ a=8,18}\)
\(\displaystyle{ b=6,236}\)
\(\displaystyle{ \partial a=0,2}\)
\(\displaystyle{ \partial b=-0,01}\)

zastosować różniczke zupełną prawdopodobnie trzeba tylko nwm jak

Dodano po 1 godzinie 21 minutach 27 sekundach:
Dobra już wiem
powino byc tak
\(\displaystyle{ \partial p=48,23\cdot (-0,1)+83,1\cdot 0,02=-3,161}\)
Ostatnio zmieniony 9 lis 2021, o 22:11 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Pisz staranniej. Symbol mnożenia to \cdot.
ODPOWIEDZ