Transformata

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
Arek189
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 21 mar 2020, o 17:09
Płeć: Mężczyzna
wiek: 22
Podziękował: 9 razy

Transformata

Post autor: Arek189 »

Mam pytanko czy transformata sygnału \(\displaystyle{ x(t)=80t}\) wynosi \(\displaystyle{ X(s)=\left\lfloor \frac{80}{s} \right\rfloor }\) ?

Z góry dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 26 mar 2020, o 10:46 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8585
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 307 razy
Pomógł: 3351 razy

Re: Transformata

Post autor: kerajs »

\(\displaystyle{ L \left\{ 80t\right\} = \frac{80}{s^2} }\)
Arek189
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 21 mar 2020, o 17:09
Płeć: Mężczyzna
wiek: 22
Podziękował: 9 razy

Re: Transformata

Post autor: Arek189 »

Oki dzięki
ODPOWIEDZ