rownanie rozniczkowe

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
atam87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 11 lis 2006, o 16:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: OS
Podziękował: 4 razy

rownanie rozniczkowe

Post autor: atam87 »

\(\displaystyle{ u-\ln(u+1)+C_1=x+C_2}\)

gdzie u=x+y
Ostatnio zmieniony 13 paź 2007, o 15:47 przez atam87, łącznie zmieniany 1 raz.
luka52
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8601
Rejestracja: 1 maja 2006, o 20:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 47 razy
Pomógł: 1816 razy

rownanie rozniczkowe

Post autor: luka52 »

To nie jest równanie różniczkowe (sprawdź, czy dobrze przepisałeś).
atam87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 11 lis 2006, o 16:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: OS
Podziękował: 4 razy

rownanie rozniczkowe

Post autor: atam87 »

rownanie wyglada tak:
\(\displaystyle{ \frac{dy}{dx}=\frac{1}{x+y}}\)

[ Dodano: 13 Października 2007, 16:10 ]
zrobilem juz:

\(\displaystyle{ 1+x+y=Ce^{y}}\)
ODPOWIEDZ