Równania Różniczkowe cząstkowe 3 - zadanka

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
kloosek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 5 wrz 2007, o 16:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

Równania Różniczkowe cząstkowe 3 - zadanka

Post autor: kloosek »

Witam! Mam prośbę o pomoc w rozwiązaniu tych zadań;

1. \(\displaystyle{ \frac{dx}{x^{2}(y^{3}-z^{3})} \ = \ \frac{dy}{y^{2}(z^{3}-x^{3})} \ = \ \frac{dz}{z^{2}(x^{3}-y^{3})}}\)

2. \(\displaystyle{ xU_{x} \ + \ yU_{y} \ + \ xzU_{z} \ = \ x^{2} \ + \ y^{2}}\)

3. \(\displaystyle{ 9U_{xx} \ + \ 6U_{xy} \ + \ U_{yy} \ = \ 0}\)

Za pomoc z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2007, o 17:58 przez kloosek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ