pomozcie rozwiazac to zadanko:
Pochodna funkcji f(x)= ctg(2x) jest w przedziale (0,pi/2) :
a)ograniczona
b)nieograniczona
c)rosnaca
d)malejaca
ktora/ktore z tych odpowiedzi jest/sa prawidlowe??????
pochodna funkcji f(x)=ctg(2x)
- olazola
- Użytkownik
- Posty: 811
- Rejestracja: 21 paź 2004, o 13:55
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Sopot
- Pomógł: 36 razy
pochodna funkcji f(x)=ctg(2x)
Może to ułatwi sprawę:
\(\displaystyle{ \(ctg2x\)^\prime=-\frac{2}{sin^2x}}\)
\(\displaystyle{ \(ctg2x\)^\prime=-\frac{2}{sin^2x}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 133
- Rejestracja: 2 paź 2004, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Krakau
- Pomógł: 5 razy
pochodna funkcji f(x)=ctg(2x)
Wkradł się malutki bład-przeoczenie a wpływający na odpowiedź
\(\displaystyle{ \(ctg2x\)^\prime=-\frac{2}{sin^22x}}\)
\(\displaystyle{ \(ctg2x\)^\prime=-\frac{2}{sin^22x}}\)
Ostatnio zmieniony 19 lut 2005, o 23:12 przez Pikaczu, łącznie zmieniany 1 raz.