\(\displaystyle{ f(x,y)=xy\sin(x,y)}\)
Obliczyc \(\displaystyle{ d _{(0,0)}f, d _{(0,0)} ^{2}f}\).
Obliczyc rozniczki funkcji.
-
- Użytkownik
- Posty: 383
- Rejestracja: 10 mar 2009, o 22:56
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 7 razy
Obliczyc rozniczki funkcji.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, o 15:41 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości: \sin. Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Poprawa wiadomości: \sin. Temat umieszczony w złym dziale.
-
- Użytkownik
- Posty: 383
- Rejestracja: 10 mar 2009, o 22:56
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 7 razy
Obliczyc rozniczki funkcji.
Ja zrobilam tak:
\(\displaystyle{ d _{(0,0)}(h,k)= \frac{df}{dx}(0,0)h+\frac{df}{dy}(0,0)k=0}\)
\(\displaystyle{ d _{(0,0)} ^{2}f=d(df)=0.}\)
Czy to jest dobrze?
\(\displaystyle{ d _{(0,0)}(h,k)= \frac{df}{dx}(0,0)h+\frac{df}{dy}(0,0)k=0}\)
\(\displaystyle{ d _{(0,0)} ^{2}f=d(df)=0.}\)
Czy to jest dobrze?