różniczkowalność funkcji

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
patricia__88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 367
Rejestracja: 15 gru 2010, o 12:27
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: podkarpacie
Podziękował: 3 razy

różniczkowalność funkcji

Post autor: patricia__88 »

możemy podstawić \(\displaystyle{ x= \frac{a}{n} \ y=0}\)
Zatem wyjdzie \(\displaystyle{ \frac{2n}{a} \rightarrow \infty}\)
miodzio1988

różniczkowalność funkcji

Post autor: miodzio1988 »

hurrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Czyli granica na pewno nie jest równa zero. Tyle. Tak ciężko było?
patricia__88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 367
Rejestracja: 15 gru 2010, o 12:27
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: podkarpacie
Podziękował: 3 razy

różniczkowalność funkcji

Post autor: patricia__88 »

A tak ciężko było pomóc?
Mimo wszystko dzięki za pomoc:)
miodzio1988

różniczkowalność funkcji

Post autor: miodzio1988 »

patricia__88 pisze:A tak ciężko było pomóc?
Mimo wszystko dzięki za pomoc:)
A co zrobiłem? Nie pomogłem Ci? hheheehh no Ci ludzie mnie naprawdę dobijają.

Żeby nie robić OT kończę ten śmieszny temat
ODPOWIEDZ