obliczyc ekstrema funkcji dwóch zmiennych

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
szafa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 20 cze 2010, o 17:35
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: rzeszów

obliczyc ekstrema funkcji dwóch zmiennych

Post autor: szafa »

\(\displaystyle{ 1.f(x,y)= e^-(x^2+y^2+2x)\\
2.f(x,y)=\frac{y}{x}+\frac{x}{y}+y\\
3.f(x,y)=(x-y+1)^2+(2x+y-4)^2\\
4.f(x,y)=xy^2(12-x-y)}\)
Ostatnio zmieniony 20 cze 2010, o 19:55 przez Justka, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
sushi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3424
Rejestracja: 30 sie 2006, o 14:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 476 razy

obliczyc ekstrema funkcji dwóch zmiennych

Post autor: sushi »

zajrzyj do kompendium wiedzy --> tam masz krok po kroku rozpisane co trzeba robic-- 20 czerwca 2010, 18:12 --to je tutaj rozpisz to sie zobaczy gdzie jest cos nie tak

BTW to szybko sie zabierasz za nauke na egzam
ODPOWIEDZ