zdanie prawdziwe

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
111sadysta
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 556
Rejestracja: 15 mar 2009, o 18:13
Płeć: Kobieta
Podziękował: 57 razy
Pomógł: 30 razy

zdanie prawdziwe

Post autor: 111sadysta »

Dlaczego jest prawdziwe poniższe zdanie?
Jeśli \(\displaystyle{ F: \left( 0,1 \right) \times \left( 0,2 \right)\to\mathbb{R}}\) jest taką funkcją ciągłą, że \(\displaystyle{ F \left( x,u \left( x \right) \right) =0, x \in \left( 0,1 \right)}\), to \(\displaystyle{ u}\) jest klasy \(\displaystyle{ C^1}\)
Ostatnio zmieniony 18 cze 2010, o 13:15 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ