a) \(\displaystyle{ a_n= n^{3} - n^{2} -100n+100}\)
b) \(\displaystyle{ a_n= -n^{2} +3n-2}\)
Które wyrazy ciągu są nieujemne
Które wyrazy ciągu są nieujemne
Ostatnio zmieniony 8 sty 2019, o 20:19 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 61
- Rejestracja: 6 sty 2019, o 05:46
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 13 razy
Które wyrazy ciągu są nieujemne
Podpowiedź:
a) \(\displaystyle{ a_n = (n^2-100)(n-1)}\)
b) Nie jestem pewny jak wygląda wzór funkcji tutaj, napisz to LaTeX'em może?
a) \(\displaystyle{ a_n = (n^2-100)(n-1)}\)
b) Nie jestem pewny jak wygląda wzór funkcji tutaj, napisz to LaTeX'em może?