zad 1 i 2

Dział przeznaczony przede wszystkim dla licealistów. Róznica i iloraz ciągu. Suma ciągu arytemtycznego oraz geometrycznego.
karol2859
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 57
Rejestracja: 23 paź 2009, o 21:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wa-wa

zad 1 i 2

Post autor: karol2859 »

Z: wykaż że ciąg (\(\displaystyle{ a _{n}}\)) nie jest ani rosnący ani malejący
A) \(\displaystyle{ a _{n} = |5-n|}\)
B) \(\displaystyle{ a _{n} = \frac{1}{n}-9,5}\)
C) \(\displaystyle{ a _{n} = n ^{2}-6n}\)
D) \(\displaystyle{ a _{n} = (-2) ^{n-1}}\)

Z:zbadaj monotoniczność ciągu (\(\displaystyle{ a _{n}}\))
A) \(\displaystyle{ a _{n} = -2 _{n} +20}\)
B) \(\displaystyle{ a _{n} = 1+(-1) ^{n}}\)
C) \(\displaystyle{ a _{n} = \frac{n}{n+1}}\)
D) \(\displaystyle{ a _{n} = \sin n}\)

proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 10 cze 2010, o 12:03 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
TheBill
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2372
Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 245 razy

zad 1 i 2

Post autor: TheBill »

Zobacz:
Jak będzie problem - pisz.
ODPOWIEDZ