Zadanie domowe - Studia

Zdania. Tautologie. Język matematyki. Wszelkie zagadnienia związane z logiką matematyczną...
agnieszka158
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 16 paź 2007, o 17:51
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rybnik

Zadanie domowe - Studia

Post autor: agnieszka158 »

Niech Λ(( An ( odbicie lustrzane symbolu "zawiera się w") An+1)) i (Bn ( odbicie lustrzane symbolu "zawiera się w") Bn+1). Wykaż że:
Część wspólna gdzie n=1 (An u Bn)=(Część wspólna gdzie n=1 An) suma (Część wspólna gdzie n=1 Bn)

bardzo prosze o rozwiązania!!
ODPOWIEDZ