Czy język jest bezkontekstowy?

Zdania. Tautologie. Język matematyki. Wszelkie zagadnienia związane z logiką matematyczną...
NeuroMind
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 13 paź 2012, o 19:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów/Kraków-Kurdwanów
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 1 raz

Czy język jest bezkontekstowy?

Post autor: NeuroMind »

Czy następujący język jest bezkontekstowy? Dokładnie uzasadnij.
\(\displaystyle{ L = \left\{ a, b\right\} ^{*} - \left\{ ww | w \in \left\{ a, b\right\} ^{*}\right\}}\)

-- 14 sty 2019, o 02:23 --

ktokolwiek? xd-- 18 sty 2019, o 21:05 --Dobra, sam sobie odpowiedziałem. Jest, bo jest generowany przez taką gramatykę:

ODPOWIEDZ