Progi punktowe
Progi punktowe
Orientuje się ktoś jakie były w ostatnich latach progi punktowe aby się dostać do 2 etapu? Ile zadań na ogół powinno wystarczyć?
-
JuanPabloElSegundo
- Użytkownik

Re: Progi punktowe
W okręgu toruńskim próg kwalifikacyjny do II etapu 75 Olimpiady Matematycznej (zeszłorocznej) wyniósł 28 punktów, mniej niż pięć poprawnie wykonanych zadań. W innych okręgach zapewne były wyższe, raczej nieznacznie.
1.jaki obstawiacie próg dla województwa mazowieckiego, jaki był próg w poprzednich latach?
2.jak trudna jest ta olimpiada w porównaniu do poprzednich (według Was)
3.myślicie, że komisja da mi jakieś punkty za zad. 10, jeśli udowodniłem tezę dla \(\displaystyle{ M}\) i \(\displaystyle{ x}\) i \(\displaystyle{ y}\) leżących na dwusiecznej kąta wewnętrznego \(\displaystyle{ CAB}\), a nie zewnętrznego?. Wsn według terminologi z zadania udowodniłem, że \(\displaystyle{ YME=XMF.}\)
2.jak trudna jest ta olimpiada w porównaniu do poprzednich (według Was)
3.myślicie, że komisja da mi jakieś punkty za zad. 10, jeśli udowodniłem tezę dla \(\displaystyle{ M}\) i \(\displaystyle{ x}\) i \(\displaystyle{ y}\) leżących na dwusiecznej kąta wewnętrznego \(\displaystyle{ CAB}\), a nie zewnętrznego?. Wsn według terminologi z zadania udowodniłem, że \(\displaystyle{ YME=XMF.}\)
Ostatnio zmieniony 3 gru 2024, o 17:01 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używaj LaTeXa do wszystkich wyrażeń matematycznych.
Powód: Używaj LaTeXa do wszystkich wyrażeń matematycznych.
1. Slyszalem ze kolo 8 zadan, moze i 7 by starczylo
2. Wedlug mnie wszystkie sa raczej zblizone trudnoscia ale jak juz to lekko prostsza
3. Tutaj nie wiem, bo w ogóle nie siedzialem nad 10. Uznalem ze na pewno mam juz 2 etap wiec z 3 serii tylko 9 zrobiłem, 10-12 myslalem ze na pewno nie zrobie wiec nie probowalem
2. Wedlug mnie wszystkie sa raczej zblizone trudnoscia ale jak juz to lekko prostsza
3. Tutaj nie wiem, bo w ogóle nie siedzialem nad 10. Uznalem ze na pewno mam juz 2 etap wiec z 3 serii tylko 9 zrobiłem, 10-12 myslalem ze na pewno nie zrobie wiec nie probowalem
Ostatnio zmieniony 13 gru 2024, o 23:25 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.