[LX OM] II etap- wyniki i próg do finału
-
michaln90
- Użytkownik

Już w piątek (27 marca) będą na stronie OM dostępne informacje o wynikach. Jaki próg obstawiacie??
Zrobiłem 5,5 zadania (ale właściwie to 0,5 jest niepewne), ale uważam że próg będzie niższy na LVIII i LIX OM (19 pkt). Jednak na pewno będzie on wyższy niż 12 (zbyt dużo osób ma 2 zadania). Sądzę, że może wynosić 13-14 pkt, ale bardziej bym się skłaniał przy 15 ( 3 zadania z drobnymi błędami).
Zrobiłem 5,5 zadania (ale właściwie to 0,5 jest niepewne), ale uważam że próg będzie niższy na LVIII i LIX OM (19 pkt). Jednak na pewno będzie on wyższy niż 12 (zbyt dużo osób ma 2 zadania). Sądzę, że może wynosić 13-14 pkt, ale bardziej bym się skłaniał przy 15 ( 3 zadania z drobnymi błędami).
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
słyszałem jeden przeciek z prac jednego z komitetow okregowych i majac go na uwadze prog 15 jest raczej malo prawdopodobny (co nie znaczy oczywiscie ze niemozliwy)-- 21 marca 2009, 14:34 --tzn ze bedzie raczej 14 lub 13
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
Mnie też już zżera ciekawość mimo, że jeszcze 6 dni do wyników .
Ja w najlepszym przypadku będę mieć 17 pkt (000665), a w najgorszym 13 (000652), więc mam całkiem spore szanse na przejście .
Ja w najlepszym przypadku będę mieć 17 pkt (000665), a w najgorszym 13 (000652), więc mam całkiem spore szanse na przejście .
-
mnij
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
a ja myślę że jaki by nie był i tak będziecie narzekać. Albo że za niski i że to głupota wpuszczać od tylu pkt, albo że za wysoki i narzekanie na zeszłorocznych laureatów którzy "zapychają" listy i nie dają przejśc innym i inne tego typu głupoty ;p a mi się gdzieś zgubił ten kod cały xD ale i tak nie liczę na III etap więc z uśmiechem na twarzy będę przeglądać te posty "o nie ale chamstwo zabrakło mi 1 pkt".
-
frej
Nie ma to jak optymizm...
Niestety trudno się z tym chociaż po części nie zgodzić...
Co do progu, to obstawiam 13
Niestety trudno się z tym chociaż po części nie zgodzić...
Co do progu, to obstawiam 13
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
0 współczucia xDmnij pisze:ale i tak nie liczę na III etap więc z uśmiechem na twarzy będę przeglądać te posty "o nie ale chamstwo zabrakło mi 1 pkt".
- XMaS11
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Ja też obstawiam 13-14, bo z tego co słyszałem to masa fake'ów poszła w pierwszym, które było 'darmowe' ^^
-
wakabaiashi
- Użytkownik

-
schmude
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Pamiętacie jak pierwszego dnia rozdawali takie duże kartki gdzie był opisany terminarz, regulamin itp.?
Tam właśnie był opisany system oceniania i o ile dobrze pamiętam tam nie było, że 2 punkty są za pół zadania tylko nazwali to inaczej?
Ma ktoś tą kartkę??
Tam właśnie był opisany system oceniania i o ile dobrze pamiętam tam nie było, że 2 punkty są za pół zadania tylko nazwali to inaczej?
Ma ktoś tą kartkę??
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
nie mam tej kartki ale pamietam tez ze ocena 6 byla zdefiniowana jako "rozwiazanie bezblędne" a nie coś jak jest na om.edu.pl ze byc moze z nieistotnymi błędami. mysle ze w ten sposob chcieli sobie ulatwic odpowiadanie na odwolania (ktorych uznanie jest juz czysto teoretyczne) bo np. juz raczej nikt sie nie odwola z 5 na 6 uzasadniajac ze sa nieistotne niescislosci, bo KG moze teraz napisac ze co z tego, ocena zostaje. moze sie myle ale tak to widze i takie wygodnictwo wydaje mi sie troche niewporzadku
cytat z kartki z 2 etapu:
"1. Rozwiązania zadań są oceniane w skali 0 (brak rozwiązania lub nieistotne przyczynki), 2 (zadanie częściowo rozwiązane, ale jeszcze nie poprawnie), 5 (poprawnie), 6 (bezbłędnie)."
Wg mnie oceny 2 i 5 są dosyć śliskie, no ale zobaczymy. Już niedługo się wszystko okaże...
"1. Rozwiązania zadań są oceniane w skali 0 (brak rozwiązania lub nieistotne przyczynki), 2 (zadanie częściowo rozwiązane, ale jeszcze nie poprawnie), 5 (poprawnie), 6 (bezbłędnie)."
Wg mnie oceny 2 i 5 są dosyć śliskie, no ale zobaczymy. Już niedługo się wszystko okaże...
- jerzozwierz
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
Oj, widzę że na OMie ostry hardkor Z karteczki wynika, że trzeba być mocno giętym, żeby mieć 6. W końcu jakaś mała pomyłka prawie zawsze się wkrada Ja nie startowałem, ale widziałem zadania, tak więc oceniam ... próg 15 pkt. 6 za czwarte, 6 za szóste, 2 za pierwsze - plus jeszcze coś
-
frej
Punkty raczej za drugie lub piąte... Szóste robili Ci, którzy z założenia nie odkładali sobie tego zadania.