Zbiór zadań matura fizyka oraz chemia matura rozszerzona.
-
Hazukowskii
- Użytkownik

Zbiór zadań matura fizyka oraz chemia matura rozszerzona.
Witam, jestem uczniem klasy 3 gimnazjum i w przyszłym roku wybieram się do liceum na profil mat-fiz-chem. Na maturze chcę zdawać fizykę i chemię rozszerzoną i zastanawiam się jakie zbiory zadań kupić aby było w nich zawarte wszystko co jest mi potrzebne do zdania matury. Chciałbym aby zbiór zawierał rozwiązania i wskazówki do trudniejszych zadań, dziękuję i pozdrawiam. -- 24 maja 2017, o 14:39 --
-
Hazukowskii
- Użytkownik

Re: Zbiór zadań matura fizyka oraz chemia matura rozszerzona
Kupiłem Kruczka i Pazdro, pozdrawiam xd
- Larsonik
- Użytkownik

- Podziękował: 57 razy
Jeśli zależy Ci na tym, aby każde zagadnienie w tym zbiorze było poruszone oraz na ogromnej ilości zadań - wtedy do chemii Witowski. Minusem jest to, ze nie ma tam wskazówek i jest zbyt duża ilość schematycznych zadań (co dla niektórych może też być zaletą, szczególnie słabsze osoby ode mnie z klasy go sobie chwaliły).
- AiDi
- Moderator

- Podziękował: 49 razy
Gdzie Kruczek, a gdzie matura Owszem, zawiera on rozwiązania połowy zadań, ale są to zadania o dużym poziomie trudności. Lepiej kupić coś bardziej standardowego, np. trzyczęściowy zestaw wydawnictwa Nowa Era, plus dodatkowo zbiór zadań maturalnych wydawnictwa Omega.Hazukowskii pisze:Kupiłem Kruczka