Jak oceniacie dzisiejszy poziom rozszerzonej matury z fizyki? Trudniejsza niż rok temu?
Arkusz: ... yka_PR.pdf
Fizyka - matura rozszerzona 2013
-
Kacper20
- Użytkownik

- Podziękował: 19 razy
W porządku. Straciłem kilka punktów bo brakło czasu żeby sprawdzić i takie głupie rzeczy jak podzielenie nie przez właściwą wartość, jakoś szybko ten czas minął.
głupie błędy, ale to nic
głupie błędy, ale to nic
-
Jax9000
Trudna, rok temu była stosunkowo łatwiejsza, nie mówiąc już o maturze sprzed 4 lat. Swoją drogą pomyliłem neutron z protonem xd wszystkie reakcje zepsułem. W sumie dużo było matmy i logicznego myślenia - ktoś kto się nie uczył miał szanse na ładny wynik, no a jak już pojawiała się fizyka to była trudna xd. Dużo pisania i zaznaczania było na czym cały czas się potykałem. 60% będzie.
- cosinus90
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Bez przesady że trudna. Owszem, rok temu była łatwiejsza, ale ta też jest łatwa. Przyznasz, że kinematyka na poziomie rozszerzonym to trochę żenada - więc pierwsze zadanie to już 9 punktów na start. Standardowo niektóre zadania dało się zrobić jedynie czytając ze zrozumieniem tekst. Wydaje mi się, że nikt nie powinien mieć problemów ze zdaniem tej matury.
-
Kacper20
- Użytkownik

- Podziękował: 19 razy
Była łatwa, nie odbiegała poziomem od wszystkich matur z CKE. A ja akurat błędy które zrobiłem to konsekwencja bardziej braku skupienia i popełniania błędów przy już rozwiązanym problemie w zadaniu. No ale tak się traci. Szkoda, bo mogło być 90+ spokojnie z takiej matury. Za mną już wszystko, na szczęście. Nie ma co się przejmować. Zobaczy się wyniki to się będzie zastanawiało.
Powodzenia wszystkim w rekrutacji na studia!
Powodzenia wszystkim w rekrutacji na studia!
-
MadJack
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Tak samo A tak poniżej 70 nie spadnę, ale jak patrzę na niektóre swoje błędy, to trochę szkoda. Widzę po prostu, że momentami wyłączałem myślenie xD No trudno, to raczej ostatnia przygoda z fizyką w moim życiu (niestety ), a ta matura raczej mi się do niczego nie przydaSzkoda, bo mogło być 90+ spokojnie z takiej matury.