Fizyka - matura rozszerzona 2013

Maciej94
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 7 razy

Post autor: Maciej94 »

Jak oceniacie dzisiejszy poziom rozszerzonej matury z fizyki? Trudniejsza niż rok temu?
Arkusz: ... yka_PR.pdf
Kacper20
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 19 razy

Post autor: Kacper20 »

W porządku. Straciłem kilka punktów bo brakło czasu żeby sprawdzić i takie głupie rzeczy jak podzielenie nie przez właściwą wartość, jakoś szybko ten czas minął.
głupie błędy, ale to nic
Jax9000

Post autor: Jax9000 »

Trudna, rok temu była stosunkowo łatwiejsza, nie mówiąc już o maturze sprzed 4 lat. Swoją drogą pomyliłem neutron z protonem xd wszystkie reakcje zepsułem. W sumie dużo było matmy i logicznego myślenia - ktoś kto się nie uczył miał szanse na ładny wynik, no a jak już pojawiała się fizyka to była trudna xd. Dużo pisania i zaznaczania było na czym cały czas się potykałem. 60% będzie.
Awatar użytkownika
cosinus90
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 5 razy

Post autor: cosinus90 »

Bez przesady że trudna. Owszem, rok temu była łatwiejsza, ale ta też jest łatwa. Przyznasz, że kinematyka na poziomie rozszerzonym to trochę żenada - więc pierwsze zadanie to już 9 punktów na start. Standardowo niektóre zadania dało się zrobić jedynie czytając ze zrozumieniem tekst. Wydaje mi się, że nikt nie powinien mieć problemów ze zdaniem tej matury.
Kacper20
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 19 razy

Post autor: Kacper20 »

Była łatwa, nie odbiegała poziomem od wszystkich matur z CKE. A ja akurat błędy które zrobiłem to konsekwencja bardziej braku skupienia i popełniania błędów przy już rozwiązanym problemie w zadaniu. No ale tak się traci. Szkoda, bo mogło być 90+ spokojnie z takiej matury. Za mną już wszystko, na szczęście. Nie ma co się przejmować. Zobaczy się wyniki to się będzie zastanawiało.
Powodzenia wszystkim w rekrutacji na studia!
MadJack
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 5 razy

Post autor: MadJack »

Szkoda, bo mogło być 90+ spokojnie z takiej matury.
Tak samo A tak poniżej 70 nie spadnę, ale jak patrzę na niektóre swoje błędy, to trochę szkoda. Widzę po prostu, że momentami wyłączałem myślenie xD No trudno, to raczej ostatnia przygoda z fizyką w moim życiu (niestety ), a ta matura raczej mi się do niczego nie przyda
ODPOWIEDZ