Siemka. Jestem uczniem 2 klasy liceum i chce się uczyć fizyki w wakacje, ale mam problem co do zbiorów z fizyki. Obecnie posiadam:
-zbiór rozszerzony Operonu z 2005 r. cz.1 oraz cz. 2 z 2007 r. - nauczycielka mówiła, że muszę go pierw rozwiązać zanim zabiorę się za Kruczka
-zbiór Kruczka obydwa tomy
-maturalnie, że zdasz z 2008 jest to czwarte wydanie
Chciałbym się zapytać czy lepiej jest rozwiązać dwa zbiory jeden raz czy jeden dwa razy, a dopiero zabierać się za Kruczka. Czy może lepiej jest rozwiązać jeszcze jeden przed tym? Myślę w ten sposób bo zbiór jest trudny i czasami brakuje rozwiązań w internecie oraz nie wszystko jest dla mnie zrozumiałe. Z góry dziękuje.
Dwa razy jeden zbiór czy jeden razy dwa zbiory?
-
SlotaWoj
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Dwa razy jeden zbiór czy jeden razy dwa zbiory?
Jesteś za stary, aby witać się z nami w ten sposób.
- Tu się uczysz, Ty decydujesz.
- Tylko żebyś nie „przyrósł” do komputera.
Masz mieć czas na spanie, jedzenie, grę w piłkę, jazdę na rowerze, lekturę, kino i randki. - Rób notatki.
Zadania, które na to zasługują dokumentuj w Wordzie (czasami w Excelu).
Postaraj się o jakieś sprawne narzędzie do robienia grafiki (wektorowej oczywiście) i opanuj je przyzwoicie. - Ważne jest abyś szybko „szedł do przodu”, więc rób co trzecie zadanie (oczywiście zaznaczaj te, które zrobiłeś).
- W internecie szukaj wskazówek, a nie rozwiązań, a do tego co znajdziesz podchodź nieufnie – zdarzają się błędy (szczególnie na różnych forach).
- Jak będziesz miał problemy, ogłaszaj się na forum. Pomożemy.