X^2-6|x|+5=0 Problem z odp.

Definicja, własności - specyfika równań i nierówności.
PingWin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 9 paź 2005, o 17:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wwa
Podziękował: 3 razy

X^2-6|x|+5=0 Problem z odp.

Post autor: PingWin »

\(\displaystyle{ x^2-6|x|+5=0}\)
|x|= x dla x>=0 oraz -x dla x=0
X^2 -6x+5=0

x_1=1
x_2=5

2)
x
Ostatnio zmieniony 30 paź 2006, o 09:42 przez PingWin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tristan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2353
Rejestracja: 24 kwie 2005, o 14:28
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 27 razy
Pomógł: 557 razy

X^2-6|x|+5=0 Problem z odp.

Post autor: Tristan »

Wszystko zrobiłeś dobrze, a rozwiązania pasują do założeń, więc wszystkie 4 iksy powinny znaleźć się w odpowiedzi:)
ODPOWIEDZ